...står det på en lapp på vårt kylskåp,
för att hålla lite koll på mitt första försök att sätta en surdegsgrund. (Tack Svärmor & Martin...) Började i helgen och har nyfiket kikat och luktat (skum doft) i burken några dagar....
Idag var det dags, gräddade första nybörjarbrödet och hade skyhöga förväntningar blandad med skepsis.
Resultatet: helt enkelt underbart! Familjen gjorde vågen och de är rätt kräsna....Så jäkla gott och lätt, man behöver inte ens knåda. Bara det att inte behöva jäst när man bakar, praktiskt för en lantis som mig. Nu får surdegsslatten bo i skåpen och frodas, och jag bakar när jag har lust.
Förresten trodde käre maken att "gulla med surdegen" syftade på frugan....
onsdag 3 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
vad du är duktig, härligt med surdegsbröd!
SvaraRadera